Trosabon Rose-Marie Ahnén vann en miljon kronor i Bingolotto.

Trosabon Rose-Marie Ahnén blev miljonär i TV: "Det var en fantastisk upplevelse"

GÖTEBORG/TROSA

Spänningen var nästan olidlig i Bingolottostudion. Det kunde bli 100 000 kronor för Trosabon Rose-Marie Ahnén, men också tre miljoner. Det blev en miljon kronor för 73-åringen.

Jag börjar med att gratulera!

– Men tack så hemskt, hemskt mycket. Å herregud... Det var en fantastisk upplevelse att få vara med och se själva produktionen och logistiken kring Bingolotto för mig och min man Lasse. Det var väldigt spännande, alla var så omhändertagande. Agneta Sjödin var underbar. Hon är en förebild för kvinnor i allmänhet och var så vänlig och ödmjuk. Dessutom kommer hon som jag från Hälsingland, jag är född i Ljusdal.

Hur är känslorna nu?

– Blandade, men det är klart att man är väldigt glad. Det har varit en fantastisk helg. Först åkte vi till Skåne för att fira ett barnbarns student och några dagar innan den resan fick vi veta det här. Vi hade ju en säker summa på 100 000, den lägsta summan, och det är också mycket pengar i min plånbok.

Rose-Marie, maken Lasse och programledaren Agneta Sjödin firade vinsten.  Foto:

Många hävdar att bara de som redan har mycket pengar vinner. Vad säger du om det?

– Det har jag inga direkta kommentarer till.

Vad ska ni göra med pengarna?

– Det vet vi inte ännu, det är många som har frågat om det. Först ska vi åka hem till vårt kära Trosa nu och sedan ta allt i lugn och ro och kanske prata med banken och få lite tips.

SN kan alltid behöva fler prenumeranter…

– Den har vi haft i 40 år! (skratt.)

Bingolottos Stjärnspelet

Man laddar spelet med ett stjärntecken och laddningen består av belopp mellan 100 000kr och tre miljoner kronor. Hemma i tv-rutan syns ett räkneverk som startar på siffran 31. Det börjar på Agneta Sjödins kommando börja räkna ner från 31 till ett och finalspelaren ska när hen vill trycka på stoppknappen. När man trycker ner avslöjas vilket belopp man vunnit. I tv-studion ser inte spelaren eller publiken eller spelaren beloppen ticka förbi utan det är bara dem där hemma som ser detta.

Källa: Bingolotto

Läs mer om dessa ämnen

TrosaPengar