• Festligt i Vagnhärad, där Hedebyskolans och Fornbyskolans elever och anhöriga till dessa samlades. Foto:
  • Foto:
  • Abel Abraham, 16, går i klass 8C på Tomtaklint. Han och ett par elever prisades som Årets kompis på Tomtaklintskolan. Foto:
  • Lex Johansson, 1,5. Foto:
  • Tomtaklintskolans elever svettades och drack vatten i värmen. Foto:
  • Tomtaklintskolans t.f. rektor Lena Johansson Lundberg hyllade sina lärare. "Tack och bock till er, som trots en del turbulens kämpat på och gjort stora insatser." Foto:
  • Folkligt och festligt i Vagnhärad, där Hedebyskolans och Fornbyskolans elever och anhöriga till dessa samlades. Foto:
  • Skolavslutning Tomtaklintskolan. Foto:
1/

TV: Skolavslutningar i Trosa och Vagnhärad

Vagnhärad

Under fredagen var det skolavslutningar i Trosa. SN fanns på plats i Vagnhärad och Trosa. Under en gassande sol fick stolta anhöriga ta del av musik, tal och stipendieutdelningar till elever.

– Hörrö, fick jag godkänt eller, hojtar en pojke i blå skjorta till en lärare på Tomtaklintskolan som skrattar och lugnar eleven.

Under fredagsförmiddagen hade skolorna i Vagnhärad och Trosa hade avslutning och i sedvanlig ordning vid skolavslutningar var det mycket god uppslutning i det vackra sommarvädret. Abel Abraham, 16, går i klass 8C på Tomtaklint. Han och ett par elever prisades som Årets kompis och fick stiga upp på scenen vid skolan och föräras diplom.

– Jag försöker alltid att vara skitsnäll och respektera alla. Jag försöker inte bara prata med alla i min egen klass, utan även andra på skolan. Jag är en ganska så social person, säger Abel, ursprungligen från Eritrea.

I Vagnhärad fick SN bland annat en pratstund med Anna Back, som var på plats för att uppvakta sonen Hampus som skulle sluta sjuan.

Vagnhäradsbon Theresé Linde hade fullt upp med att hålla koll på dottern Lex Johansson, 1,5.

– Moster går ut nian och morbror sjuan. Detta har man sett fram emot länge. Men med viss skräckblandad förtjusning!

Hon var inte ensam om den saken.

– Jag är här för min 16-åriga son Alexander i Hedebyskolan. Det är klart att man har sett fram emot det här länge, säger Kenny Sydhagen och får medhåll av Alexanders morfar Tommy.

Även Kyrkskolan, Skärlagskolan och Vitalisskolan firade in studenten.

Läs mer om dessa ämnen

Trosa kommunFornbyskolanTomtaklintskolanWEBB_TVskola och utbildning skolavslutning