En av de intagna ungdomarna på Lövsta ungdomshem har nyligen riktat slag mot huvudet med ett tillhygge på en i personalen. Foto:

Ungdom attackerade personal på Lövsta

Lövsta

Enligt en anmälan till Arbetsmiljöverket har en av de placerade ungdomarna på Lövsta ungdomshem riktat ett slag mot personal med ett tillhygge och även uttalat grova hot.

Det var vid läggdags den 20 januari som ungdomen inte ville följa reglerna och hotade personalen som bad hen att gå och lägga sig.

Personalen valde då enligt anmälan att leda in ungdomen på rummet för samtal. Den unge ska då ha stoppat på sig ett tillhygge av metall, puttat personalen i bröstet och riktat ett slag mot huvudet på personalen med tillhygget.

Den unge stoppades av en annan personal som höll fast denne. Ungdomen leddes därefter in på ett rum för inlåsning, så kallad vård i enskildhet.

Hen bad då om för- och efternamn på personalen och uttalade grova hot om hämnd mot den. Efter incidenten bad den unge att få sin jacka, men eftersom personalen misstänkte olämpliga föremål i den valde de att visitera jackan.

De hittade då en tändare som kan ha planerats användas för att skapa brand, samt ett annat föremål som kan ha planerats att användas som vapen. Statens institutionsstyrelse, SiS, har anmält händelsen till Arbetsmiljöverket.

Avdelningar stängdes

Lövsta ungdoms drivs av Statens institutionsstyrelse, SiS och är tvångsvård för unga. Turerna kring ungdomshemmet har varit många, med allt från larm om hot, kränkningar och bestraffningar, till stängda avdelningar och avgående personal.

Läs också

( 4 st )

Läs mer om dessa ämnen

LövstaTrosaKrim
Relaterat