Utsmugglade lappar bevis i kokainrättegången

NYKÖPING/TROSA

I två hela rättegångsdagar har åklagare Ola Björstrand gått igenom den omfattande utredningen i kokainmålet. I ett halvår har särskilda utredare arbetat med att ringa in misstänkta och nu är det hårda fakta som gäller.

Många ska dela på syret i rättegångssalen i Nyköpings tingsrätt. Här sitter nio misstänkta män och deras försvarare, häktesvakter, åklagare och de domare och nämndemän till slut ska fälla domen.

För att styrka att de båda huvudåtalade männen har samarbetat om affärerna redovisar åklagaren en mängd banktransaktioner och SMS. Han hävdar också att den yngre av männen har lyckats smuggla ut lappar från häktet med instruktioner om vad hans köpare ska säga till polisen och under rättegången. Men vid ett tillfälle misslyckades det. En handskriven lapp med nedanstående text hittades i trapphuset till häktet i Nyköping den 11 juli.

"Alla måste i rättegången säga att dom köpt pyro, alkohol och cannabis. För att försvåra."

De sju som inte är frihetsberövade men misstänks för innehav av kokain nekar. I en av de åtalades telefoner fanns flera bilder på förberedda kokainsträngar. Samtliga kommer att förhöras senare.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

Nyköpings tingsrättTrosaKrimNarkotikabrott
Relaterat

Mest delat denna vecka