Foto:

Vallöftet: "Vi ska bygga ny idrottshall i Trosa"

TROSA

En ny idrottshall i Trosa vid Tomtaklintskolan med plats för 300-500 åskådare. Det vill kommunen satsa på.

Någon gång under nästa mandatperiod vill kommunledningen med kommunalrådet Daniel Portnoff (M) i spetsen vid en valseger bygga en ny idrottshall i kommunen.

– Vi ska absolut bygga en ny idrottshall i Trosa, en konstfrusen utomhusplan och så kommer det en konstgräsplan vid Skärlagsvallen, säger Daniel Portnoff och framhäver en ökande tillväxt i Trosa kommun.

– Det här kliver vi från Allianspartierna redan nu fram och säger. Detta ska vi göra eftersom vi växer, det finns behov av fler halltider och för att skolans behov av lektionsutrymme för gymnastik ökar.

En kommande idrottshall med plats för 300-500 åskådare vid Tomtaklintskolan ska vara kopplad till skolverksamheten, men anpassas till kommunens idrottsföreningar, som Trosa kommun varit i kontakt med.

– Detta är verksamhetskopplat. Skolans behov av gymnastik är primärt orsaken till att vi behöver förbättra de ytorna i Trosa. Men sedan adderar vi saker till hallen så att föreningslivet också får sin nytta. Truppgymnaster, innebandyfolk, fotbollen och andra föreningar ska få sina andelar i hallen, säger Daniel Portnoff.

Även om en ny hall ligger fler år fram i tiden tittar Trosa kommun för tillfället på andra hallar som byggts och vilka som fungerar bra.

Detta är inte bara valfläsk?

– Vi lovar inte saker vi inte kan hålla så någon gång i mitten av kommande mandatperiod kan det stå klart och vara igång. Det är ett skarpt löfte.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

Trosa kommunTomtaklintskolanTrosasportsporthall
Relaterat