Foto:

Wonabees ägare: Vi dementerar uppgifterna i artikeln

Trosa

Efter att SN publicerat artikeln om att Wonabee sagt upp en anställd via sms, har ägaren och verksamhetschefen Annika Heurlin ringt upp för att bemöta kritiken från de anställda.

– Jag vill dementera det som står i artikeln för det stämmer inte. Vi har visst låsbara skåp och låst dörr med kod, jag säger åt personalen att vi måste ha låst. Och städpersonalen skriver också på tystnadsplikten. Orsaken till att Jenny fick sluta var att hon inte kom till sina pass. Hon hade en behovsanställning och vi ringer in när vi behöver henne. En behovsanställd behöver man inte säga upp, det är bara att sluta ringa in.

Men Jenny var ju schemalagd och visste att hon skulle jobba när hon fick sms:et.

– Hon var behovsanställd och schemalagd över sommaren.

Jag har sett sms:et där det står att Jenny inte är välkommen längre trots att hon är schemalagd, det strider ju mot LAS.

– Det var samordnaren som skrev sms:et eftersom vi är på semester. Att inte komma in när man är inringd är inte heller enligt reglerna.

Det är flera anställda som valt att säga upp sig.

– Vi har haft facket och IVO där på inspektion och de har inte haft något att anmärka på. Att tre personal gaddar ihop sig är sådant som händer. Martin säger att han blivit beordrad att jobba med narkotikaklassat preparat i kroppen, men när vi beordrar någon gör vi det och med dubbel lön. Vår samordnare frågade bara hur han mådde. Sofie har valt att sluta och det får man ju göra men då får man ju jobba anställningstiden ut. Det kan vi driva.

Tidigare anställd på Wonabee: "Mycket kändes oseriöst"

Det var även fyra personal som sa upp sig i maj.

– De gick till Trosa kommun för att det var bättre betalt. Om vi har anställda som inte är nöjda får de gå till facket och så tar vi det med dem, även om vi inte har kollektivavtal.

Vi skrev redan 2013 om att ni inte har kollektivavtal och då sa Werner att det var på gång. Varför har ni inte tecknat det?

– Vi avvecklade hemtjänstdelen i Gnesta så nu är den delen av företaget väldigt liten. Vi vill ha ett kollektivavtal som täcker all personal.

Flera av de tidigare anställda har berättat att de blivit erbjudna pengar direkt i handen för att skaffa nya kunder. Vad säger du om det?

– Vi har aldrig erbjudit någon svarta pengar.

Annika Heurlin hävdar att varken hon eller maken Werner Heurlin som äger och driver Wonabee tillsammans vetat om att SN sökt dem, trots att SN ringt flera telefonsamtal, lämnat meddelanden och skrivit mejl, på de kontaktuppgifter som SN fått av Trosa kommun.

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

Gnesta kommunTrosa kommunHemtjänstvård
Relaterat