SMK Nyköpings Janne Pettersson kör en Audi Quattro.

Janne ny trea i klassikerrally

Rally

Upp två placeringar. Nu trea totalt. SMK Nyköpings Janne Pettersson gjorde en strålande tredjedag på klassikertävlingen Midnattssolsrallyt.

Den andra riktiga tävlingsdagen bjöd på fem specialsträckor sedan arrangören beslutat att stryka en. Janne Pettersson tillsammans med kartläsaren Janne Andersson hade en femteplats totalt när de gav sig iväg. Upp till ledande ekipage var det ungefär en minut.

När dagens sträckor kunde summeras är avståndet upp till förstaplatsen fortfarande en knapp minut. Men ledande bil är ny, etta totalt inför sista dagen är Daniel Wall Kvarnvingarna i en Volvo. Han har en hård strid om förstaplatsen med rutinerade Mats Jonsson, Forshaga i en Mazda. De är fem sekunder bakom Wall.

Janne och Lasse är alltså ny trea. På de två sista specialsträckorna plockade de lika många placeringar. Men det är ruggigt tätt. SMK Nyköpingförarna har bara fyra tiondelar av en sekund till godo på Victor Karlsson, som kör på hemmaplan i Vimmerby som är tävlingens huvudort.

Ruben Börjesson är 46:a totalt i sin Triumph. De ligger 17:e i klassen, placeringen före SMK Nyköping-kollegan Anders Carlsson. Carlsson är 56:a totalt.

Tävlingen avslutas under lördagen då de fyra sista sträckorna avgörs.

Läs också

( 10 st )

Läs mer om dessa ämnen

SMK NyköpingSportRallymotorsport
Relaterat