Alexandra Morgan tar ekonomexamen till sommaren och flyttar inom kort hem till Gnesta igen, efter några års studier och resande. Foto:

Studenten som vill ratta jätteföretaget i sommar

Gnesta

Alexandra Morgan, 24, från Gnesta har rest jorden runt och "samlar på vänner". I sommar hoppas hon få hoppa in som vd på ett företag med över 4 000 anställda.

Det var i februari som Alexandra Morgan såg annonsen om ett vikariat som Sverige-vd för bemannings- och rekryteringsföretaget Adecco på sociala medier. 8 000 personer sökte, och efter omfattande intervjuer och personlighetstester är Alexandra nu kvar bland de åtta sista kandidaterna.

– För mig skulle det vara en chans att påverka, det vore så häftigt att få vara med där uppe och göra det. Jag ser mig själv som vd på något företag om fem, tio år, säger hon.

De åtta kandidaterna fick i uppdrag att välja ett ämne de brinner för, och göra en film om det. För Alexandra, som föddes i USA och kom till Sverige och Gnesta som sjuåring, föll valet naturligt på jämlikhet.

– Jag vill försöka belysa helheten. Sverige är tanten i rullstol på stan, killen på bussen som jobbar skift och invandraren som söker uppehållstillstånd och startar företag. Tillsammans utgör vi Sverige, jag vill uppmana alla att tänka en gång extra på det.

Filmen, som är proffsigt producerad trots en snäv deadline, visar på mångfalden i samhället. Alexandra menar att företag skulle tjäna på att dra nytta av den mångfalden, och ge alla en chans.

– Ja, självklart. Ju fler åsikter du får in desto större blir din konkurrenskraft.

Efter gymnasiet lämnade Alexandra Gnesta och reste jorden runt i två år, för att skaffa sig en global grund att stå på.

– Jag brukar säga att jag samlar på vänner, säger hon och skrattar.

Just nu bor Alexandra i Västerås, där hon pluggar ekonomi. Men ganska snart blir hon Gnestabo igen.

– Jag längtar ju hem lite grann, jag har inte träffat min familj så mycket de senaste åren. Både jag och min pojkvän har köpt en nyproducerad lägenhet i Gnesta som blir klar senare i år. Vi vill båda komma lite närmare Stockholm.

Hur tror du att det går med vd-jobbet?

– Jag tror att jag vinner, jag brinner verkligen för det här.

Gillar lejon och tacos

Namn: Alexandra Morgan

Ålder: 24 år

Född: Brielle, New Jersey

Ser på: Lejonkungen

Äter helst: Tacos, gärna fem dagar i veckan

Drömmer om just nu: Att bli vikarierande vd på Adecco

Läs också

( 4 st )

Läs mer om dessa ämnen

GnestaExtraNäringsliv
Relaterat