Oscar Jernström hoppas att 3000 åskådare tar sig till Rosvalla på Gripendagen. Foto:

Tränaren hoppas på 3000 vid Gripendagen

Sport

Nyköping Gripens tränare var med rätta nöjd med mycket spelmässigt under de sista 50 minuterna borta mot serieledande Segeltorp i onsdags. I dag lördag hoppas han på hela 3000 på läktarna när det är dags för Gripendagen.

Det är en ganska lurig motståndare i form av rejält spelande Sollentuna.

– Jag är lite förvånad att Sollentuna inte har mer poäng för de gör många bra saker; rejäla och har en genomtänkt gameplan med kontringsspel. En sådan matchbild kräver bra avvägning och att inte tappa puckar i fel lägen, säger Oscar Jernström.

Mycket folk kan öka risken att gå bort sig va?

– Exakt. Den risken finns och den har vi snackat om. Det är riktigt kul och om det skulle bli mycket folk. Men vi är där för att ta poäng och vinna matchen. När de ligger och väntar på våra misstag måste vi vara ännu mera noggranna i en sådan här match.

Hur mycket folk tror du det kan bli?

– Det är svårbedömt men jag hoppas på över 3000. Det skulle vara skitkul. Visst, även 2000 skulle vara en bra siffra men hallen är så stor att det nästan behövs 3000 för att det ska bli en riktig mäktig känsla.

Nu har ju ni ett lag med fler puckskickliga spelare än Sollentuna – inte läge att bara spela på säkerhet och försöka vinna med 2–0 va?

– Nej, och vi vinner gärna med många mål. Vi är bäst med puck och kommer blåsa på – när det finns läge.

Sedan är det Hammarby redan på söndag och Vallentuna på onsdag – nu avgörs det.

– Så är det och i matcherna mot Bajen och Vallentuna blir det också EXTREMT viktigt att inte tappa alla tre poängen. Det kommer nog krävas poäng i varje match som är kvar om vi ska vinna serien.

Gripen har den mycket speciella tabellraden 3–6–1 där mittenkolumnen är antalet matcher som har gått till förlängning.

– Kul när det är jämnt men när vi summerar i vår kommer vi nog analysera att vi har tappat lite mera poäng än som i onsdags när vi vann två och skrämde liv i serien igen.

Två matcher på två dagar gör det viktigt att gå på mera folk än i onsdags va?

– Ja, och vi nyttjar gärna hela laget. Sist gick vi mycket hårdare på vissa – och vi måste ju försöka få ut så mycket som det går av de som är heta.

Backen Alexander Molldén och anfallaren Johan Mörnsjö var det länge sedan man såg så vassa?

– Ja, Molldén skulle vi egentligen vila från PP men så kom han in och stänkte in en och sedan var det kul att se hans skytte. Mörnsjö var det som du säger ett tag sedan man såg så bra. Det var kul att se.

Gripen kan ta med sig rätt mycket av de sista 50 minuterna från Segeltorpshallen – där hemmalagets målvakt var het.

– Mycket var bra, deras tränare kände att det var 6–2 till oss om man bara ska gå efter chanserna. Nu har vi blandat och gett men förhoppningen är ju att vi har vår bästa hockey framför oss nu.

Vad gjorde ni bra som du ser det?

– Vi var kreativa i anfallsspelet, med bra bedömningar – och framför allt extra noggranna i försvarsspelet.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Nyköping Gripen HCIshockeySport
Relaterat