Många restauranger går på knäna i Nyköping till följd av coronaviruset. Det är något vi berättat om tidigare.

– Jag insåg förra veckan att restaurangbesöken kommer mattas av. Mitt första mål var att rädda jobben, säger krögaren Emil Lindhe.

En restaurang bryter trenden. Emil Lindhe på Bar n Burger Nyköping tog ett drastiskt beslut när gästerna blev färre.

Artikelbild

| Efter skadegörelsen var det inte några muntra miner på Bar N Burger. Men Emil Lindhe hänger inte läpp, utan var snabbt tillbaka i köket med kollegorna.

– Halva priset på burgarna för vårdpersonal – om man tar take away, säger han.

Det gjorde att restaurangen blev sjukvårdens val nummer ett under coronaveckan som gått. "Det var jättegott" skriver en sköterska från palliativa vårdavdelningen på restaurangens Facebooksida.

– Vi har aldrig haft så mycket att göra som nu, det slog över förväntan hundra gånger om, säger Emil Lindhe.

Restaurangen utsattes nyligen för skadegörelse, vilket vi skrev om tidigare. Men det hindrade inte Emil. Och det verkar inte coronaviruset heller göra. 

– Belastningen för vårdpersonal är ansträngd i vanliga fall, och nu är det ju extremt. Så vi får alla ta vårt samhällsansvar, både för att stötta vårdpersonalen men också försöka rädda jobben, säger Emil Lindhe. 

Reaktionerna har varit positiva. Till och med KD:s partiledare uppmanar till stöd för Emils burgarhak. 

– Ebba Busch Thor repostade faktiskt våran tweet om vårdpersonalen, säger Emil Lindhe.

Men nu har burgarna tagit slut. I väntan på nya leveranser hoppas Emil Lindhe att fler företag kan gå ihop i Nyköping för att rädda jobben.